Activity

Crede în oameni ca în cer

Președintele Kim Il Sung (1912-1994), fondator al Coreei socialiste, a crezut în poporul său ca în ceruri.

În memoriile sale ”Trecand prin secole”, el a scris: „Oamenii sunt Dumnezeul meu” a fost viziunea și motto-ul meu constant. Principiul Juche, care solicită să se bazeze pe forța maselor care sunt stăpânii revoluției și construcțiilor, este crezul meu politic. Aceasta a fost axioma care m-a determinat să-mi dedic toată viața poparelor.

El a considerat masele populare ca ființe atotputernice posedând o forță și o înțelepciune inepuizabile și și-a ridicat poziția și rolul în dezvoltarea istorică la cel mai înalt nivel. Astfel, poporul Coreean, odată supus umilinței și disprețului, s-a bucurat de respectul cuvenit ca cetățeni demni ai RPDC.

Cuvântul „popor” a fost în numele țării și al armatei, precum și în numele unor structuri monumentale precum Casa Mare de Studiu a Poporului, Palatul Culturii Populare, Teatrul Poporului, Patinoarul în aer liber al poporului și Rungna Terenul de recreere al popoarelor. Acest cuvânt nu este un concept abstract sau un simplu simbol. Se referă la masele populare care duc o viață demnă în Coreea socialistă.

Președintele Kim Jong Il (1942-2011) a dus mai departe această idee înnobilatoare a președintelui Kim Il Sung și validitatea acesteia a fost dovedită de istoria Coreei moderne.

Fidel intențiilor predecesorilor săi, Președintele al Afacerilor de Stat Kim Jong Un vizitează oriunde locuiesc oamenii, inclusiv fabrici, ferme, sate de pescari, institute de cercetare științifică, șantiere, școli, grădinițe, case pentru copii, orfelinate și case de odihnă.

Discursul său susținut la parada militară și procesiunea publică a cetățenilor de la Pyongyang, care a avut loc în sărbătorirea a 70 de ani de la înființatrea Partidului Muncitorilor din Coreea (10 octombrie 1945), a provocat senzația mondială, deoarece cuvântul „popor” a fost repetat de multe ori de la început până la sfârșit. Potrivit unui raport din presă, cuvântul a fost repetat de 97 de ori în acest discurs de 25 de minute.

El ar spune adesea: Voi aduce o stea din ceruri dacă este dorința popoarelor; nu poate exista satisfacție în munca pentru poporul; trebuie să lucrăm cu devotament pentru oameni până când pantofii noștri sunt uzați.

Sub conducerea sa înțeleaptă, RPDC face un salt înainte în toate sferele vieții sociale. Nivelul de trai al oamenilor se îmbunătățește constant, deoarece crește producția în toate sectoarele economice, oferind un joc deplin spiritului de încredere în sine și de dezvoltare în sine. Au inaugurat o perioadă de glorie a construcțiilor: fabricile de industrie ușoară și organele de servicii comerciale sunt construite sau renovate și structuri monumentale precum stațiunea de schi Masikryong, Parcul acvatic Munsu, strada Mirae Scientists și strada Ryomyong au apărut în multe părți ale țară. Visele și idealurile frumoase ale poporului coreean se vor împlini cu siguranță sub acest sistem social binevoitor.

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *